Biznis vesti

Ilić: Nema odlaganja grejne sezone, ni restrikcija

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2022

-

13:59

Ilić: Nema odlaganja grejne sezone, ni restrikcija
Ilić: Nema odlaganja grejne sezone, ni restrikcija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Neće biti odlaganja početka grejne sezone, neće biti ni restikcija, rekao je danas pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zoran Ilić i dodao da je sve spremno što se tiče grejanja.

"Neće biti odlaganja početka grejne sezone, kao što neće biti ni restrikcija, o tome nismo razgovarali niti planirali", rekao je on za TV Prva.

Dodao je da su preporuke koje je Ministarstvo predložilo apel i molba, a ne obaveze i odnose se i na javni sektor i na domaćinstva.

"Da svako u svom domenu uradi sve što može da smanji potrošnju električne i toplotne energije. Pitanje da li će vrtići, škole, bolnice imati struju i grejanje je besmisleno“ , rekao je on.

Objasnio je da preporuke nisu obavezne mere, već molba da javne ustanove, preduzeća, lokalne samouprave naprave svoj plan uštede.

profimedia/Marcus Brandt/dpa

 

"Sigurno je da komfor i bezbednost neće biti narušeni. Cilj je da probamo svi zajedno da budemo odgovorniji i solidarniji. To su sitnice koje mnogo znače, posebno kada govorimo o domaćinstvima koja će biti i nagrađena dodatno ukoliko potroše manje nego u istom periodu prošle godine", rekao je on.

Ilić je poručio da nam je potrebna kultura štednje i drugačiji odnos prema energiji, pre svega električnoj.

"Mi trošimo četiri puta više energije nego što je to prosek u državama EU i potrebno da promenimo svoj odnos prema energiji", rekao je on i dodao da Ministarstvo pomaže i pomoći će subvencijama i za zamenu stolarije i za postavljanje solarnih panela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis