Biznis vesti

Otvoren samit predstavnika velikih multinacionalnih kompanija, Čadež: Beograd je danas centar svetskog biznisa

Komentari

Autor: Fonet

28/09/2022

-

18:35

Otvoren samit predstavnika velikih multinacionalnih kompanija, Čadež: Beograd je danas centar svetskog biznisa
Otvoren samit predstavnika velikih multinacionalnih kompanija, Čadež: Beograd je danas centar svetskog biznisa - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Beograd je danas centar svetskog biznisa u kome su se okupili predstavnici velikih poslovnih sistema Zapadnog Balkana i vodeći menadžeri najpoznatijih svetskih kompanija, izjavio je  predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež na otvaranju prvog InterConnect Executive samita.

Ovde smo da zajedno tražimo inovativna i kreativna rešenja za budućnost koja je veoma neizvesna i nepredvidiva, rekao je Čadež, saopštila je PKS.

Čadež je rekao da taj događaj nije samo o kupovini i prodaji, već i kako da budemo kreativni u pronalaženju odgovora na globalne izazove, da povežemo kompanije i naučimo nešto novo.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Prema njegovim rečima, vreme je takvo da ne znamo šta možemo očekivati od globalne krize, što zahteva novi pristup.

"Vi koji ste ovde stvarate inovacije i pišete budućnost u raznim delatnostima, a cilj je da čujemo velike ljude i da zajedno pronađemo rešenja za izazove koji su pred nama", naglasio je Čadež.

Skup u Beogradu okupio je predstavnike multinacionalnih kompanija čiji ukupni godišnji obrt premašuje 50 milijardi evra i skoro 200 kompanija sa Zapadnog Balkana koje izvoze na 124 tržišta.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Tokom dva dana trajanja samita, razgovaraće se o globalnim izazovima za poslovanje, digitalizaciji i uključivanju naših firmi u svetske lance dobavljača.

Samit organizuju PKS, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana i kompanija Convenstenics.

Na skupu učestvuju kompanije različitih sektora, počev od informacionih tehnologija, automobilske, metalske i elektro do prehrambene industrije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis