Biznis vesti

Zapadni Balkan ponudiće poslovnu šansu investitorima 22. novembra u Ljubljani

Komentari

Autor: Tanjug

29/10/2022

-

18:31

Zapadni Balkan ponudiće poslovnu šansu investitorima 22. novembra u Ljubljani
Zapadni Balkan ponudiće poslovnu šansu investitorima 22. novembra u Ljubljani - Copyright EPA/OLIVIER HOSLET, profimedia, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) u saradnji sa Regionalnim savetom za saradnju, organizovaće međunarodnu investicionu konferenciju 22. novembra u Ljubljani.

Cilj konferencije je da se pred kompanijama koje razmatraju investiranje u ovaj region predstave prednosti i mogućnosti poslovanja na Zapadnom Balkanu, kao i primeri uspešnih investicija u regionu.

"Konferencija će, takođe, pružiti informacije o zajedničkom regionalnom tržištu i prednostima i mogućnostima koje nudi stranim investitorima. Fokus će biti na predstavljanju komparativne prednosti regiona Zapadnog Balkan u odnosu na druge investicione destinacije“, kažu u KIF-u, objavila je Privredna komora Srbije.

Prisustvo agencija za promociju investicija, resornih ministarstava, regionalnih institucija i međunarodnih finansijskih institucija, pružiće dodatnu vrednost ovom događaju, smatraju u KIF-u.

Očekuje se da će umrežavanje investitora iz članica EU, kao što su Slovenija, Italija, Austrija i Hrvatska, koje imaju duboku ekonomsku povezanost sa regionom Zapadnog Balkana i tradicionalno su izvori stranih direktnih investicija, sa donosiocima odluka iz regiona, usmeriti investitore na pronalaženje odgovarajuće destinacije za investiranje.

Komentari (0)

Biznis