Biznis vesti

Potera za dimničarima: Strah od energetske krize doprineo da dimnjake čiste i oni koji ih nikada nisu koristili

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2022

-

17:45

Potera za dimničarima: Strah od energetske krize doprineo da dimnjake čiste i oni koji ih nikada nisu koristili
Potera za dimničarima: Strah od energetske krize doprineo da dimnjake čiste i oni koji ih nikada nisu koristili - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na dnevnom nivou dimničarima pristigne između 50 i 100 poziva, jer je strah od energetske krize ove grejne sezone izazvao sve veću potrebu za diminčarima, čiji je obim posla znatno povećan.

"Navikli smo da sa početkom grejne sezone imamo povećan obim posla. Međutim, ova godina se razlikuje od predhodnih, jer se drastično povećao broj korisnika. Povećao se 100 posto u odnosu na prethodnu sezonu”, rekao je za Tanjug Nenad Mitrović iz Komunalnog preduzeća "Eko DIM".

On je naveo da se pored sugrađana koji su se i prethodnih godina grejali preko individualnih ložišta, ove godine javljaju i korisnici koji ih do sada nisu koristili.

"Razlog je dobro poznat, svetska kriza sa energentima i strah od restrikcija struje ili prekida daljinskog grejanja, pa veliki broj sugrađana želi da ima i plan B za takve situacije”, objasnio je Mitrović.

E-Stock/Dimitrije Goll

 

On je rekao da se, upravo zbog toga ove godine povećao broj korisnika koji žele da osposobe svoje, peći, kotlove i dimnjake i dodao da su povećali smo broj ekipa kako bi odgovorili ovoj povećanoj potražnji za njihovim uslugama.

"Na dnevnom nivou imamo od 50 do 100 poziva. Povećali smo i broj ekipa kojih je sada deset na terenu. Naši sugrađani najviše od energenata koriste drva i pelet, a najveći broj poziva stiže iz prigradskih naselja", rekao je Dejan Srbinovski, dimničar KP EKO-DIM-a

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis