Biznis vesti

Zaharova: Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje ograniče cene

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

15:04

Zaharova: Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje ograniče cene
Zaharova: Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje ograniče cene - Copyright Tanjug/AP/Russian Foreign Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje se budu pridružile uvođenju ograničenja cene, rekla je danas portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.


Zaharova je na brifingu za novinare podsetila da je Rusija više puta ukazala da bi primena takozvanog ograničenja cene ruske nafte bila antitržišna i da bi dovela do problema u snabdevanju i ozbiljnog pogoršavanja situacije na globalnim energetskim tržištima, preneo je TASS.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen prethodno je danas izjavila da je uverena da će vrlo brzo biti odobreno globalno ograničenje cene ruske nafte sa G7 i drugim partnerima.

Grupa sedam (G7) najrazvijenijih zemalja sveta razmatra ograničenje cene ruske nafte iz mora u rasponu od 65 do 70 dolara po barelu, objavio je Rojters.

Grupa sedam, uključujući SAD, EU i Australiju, trebalo bi da 5. decembra uvede ograničenje izvozne cene za rusku naftu iz mora, kao deo sankcija prema Moskvi zbog napada na Ukrajinu, navodi britanska agencija.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis