Biznis vesti

Vlada Srbije usvojila Uredbu o cenama osnovnih životnih namirnica - i dalje ograničene cene ulja, šećera i brašna

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/12/2022

-

10:32

Vlada Srbije usvojila Uredbu o cenama osnovnih životnih namirnica - i dalje ograničene cene ulja, šećera i brašna
Tanjug/Lazar Lazarević - Copyright Tanjug/Lazar Lazarević

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom cena jestivog suncokretovog ulja ne sme prelaziti 219,99 dinara po litru, belog kristal šećera 114,99 dinara po kilogramu i brašna tipa T-400 u iznosu od 84,7 dinara po kilogramu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, Vlada je izmenjenom Uredbom ograničila cene derivata nafte, a imajući u vidu da su povećani troškovi poslovanja privrednih subjekata koji obavljaju promet derivatima nafte, odlučeno je da se poveća iznos marže koji oni mogu da zaračunaju, kako bi se teret krize što ravnomernije rasporedio na sve učesnike na tržištu.

Na sednici je izmenjena Odluka kojom se na još 15 dana, privremeno, zabranjuje izvoz Evro dizela EN 590, dok je Vlada Srbije Odlukom o privremenom ograničenju izvoza peleta od drveta omogućila izvoz tog proizvoda do 31. januara 2023. godine, u okviru određene kvote koja iznosi 24.000 tona.

Danas je doneta i izmenjena Uredba o produženju roka za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu sigurnosnih ramova za traktore do 26. decembra 2022. godine, zbog velikog broja zainteresovanih građana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis