Biznis vesti

Nove cene goriva na pumpama - jeftiniji i benzin i dizel

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2022

-

11:46

Nove cene goriva na pumpama - jeftiniji i benzin i dizel
Benzinska pumpa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas u 15 časova na pumpama biti 201 dinar, dok će benzin koštati  171 dinara, saznaje Euronews Srbija. Dizel je na pumpama do danas koštao 205, a cena benzina je bila 175 dinara. 

Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva,  a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara.

Na sednici Vlade Srbije juče je doneta i odluka o produženju privremene zabrane izvoza evro dizela EN 590 do kraja godine.

Vlada Srbije je inače ranije produžila ograničenja za cene derivata nafte, te izvoz prirodnog gasa i evro dizela. Trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo je do 31. decembra. Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

"Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe. Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana", saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis