Biznis vesti

Prvi nemački LNG terminal počeo da snabdeva mrežu gasom: Isporuka najmanje pet milijardi kubnih metara

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2022

-

18:44

Prvi nemački LNG terminal počeo da snabdeva mrežu gasom: Isporuka najmanje pet milijardi kubnih metara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi nemački ploveći terminal za skladištenje i regasifikaciju (FSRU) tečnog prirodnog gasa u Vilhelmshafenu, kojim upravlja Uniper, počeo je isporuku regasifikovanog LNG-a u mrežu, izveštava portal LNGPrajm.

Ploveći terminal Hoe Esperanca, kapaciteta 170.000 kubnih metara LNG-a, stigao je u Vilhelmshafen 15. decembra, a Uniper i njegovi partneri su pokrenuli postrojenje dva dana kasnije.
Uniper upravlja tim objektom u ime nemačke vlade. Pre dolaska u Vilhelmshafen, ploveći terminal Esperanca je preuzeo teret LNG-a u Španiji. 

Uniper je saopštio da je isporuka od 165.000 kubnih metara gasa dovoljna za snabdevanje oko 50-80.000 nemačkih domaćinstava tokom godine. U budućnosti, Hoe Esperanza će godišnje snabdevati nemačku gasnu mrežu sa najmanje pet milijardi kubnih metara prirodnog gasa. 

To je oko šest odsto nemačke potražnje za gasom, a na taj način će se zameniti oko 11 odsto nemačkog uvoza gasa iz Rusije, naveo je Uniper.

Ova kompanija takođe očekuje da će prvi tanker natovaren sa 174.000 kubnih metara LNG-a pristati kod plovećeg terminala u Vilhemshafenu početkom januara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis