Biznis vesti

Štednja u dinarima kao najisplativija investicija

Komentari

Autor: Euronews Srbija/promo

24/02/2023

-

08:14

Štednja u dinarima kao najisplativija investicija
Štednja u dinarima kao najisplativija investicija - Copyright promo

veličina teksta

Aa Aa

U poslednjih deset godina dinarska štednja je povećana više od pet puta, pokazuju podaci Narodne Banke Srbije (NBS). To je potpuno u skladu sa analizama i savetima ekonomskih stručnjaka koji ističu da je štednja u domaćoj valuti znatno sigurnija i isplativija od devizne. Međutim, osim štednje u dinarima kao načina očuvanja novca, građanima stručnjaci savetuju da je upravo oročena dinarska štednja najisplativija investicija koju u ovom periodu mogu da imaju.

Dok se mnogi okreću ulaganju u različite oblasti i industrije, oročena štednja u dinarima nudi znatno sigurniju i bezbedniju mogućnost uvećanja kapitala i odličnu priliku za investiranje novca. Ovo je opcija na koju se, kako savetuju ekonomisti, posebno u trenutno neizvesnim globalnim okolnostima treba osloniti.

Kao jedna od sistemski najvažnijih banaka na tržištu, UniCredit Bank prepoznaje prave prilike za dobrobit svojih klijenata, te je tako formirana i specijalna ponuda za štednju u dinarima koja važi do 31. marta 2023. godine. Naime, NKS od 5,2% na dinare i EKS od 5,27%, kijentima se prema odluci NBS omogućava štednja bez poreza na prihod od kapitala, a ukoliko vrše konverziju valute radi uplate dinara na štednju, isplata po povoljnijem kursu u odnosu na redovan, što je praktično način da “dinari rade za klijenta”.

Reprezentativni primer: Ponuda važi za nove depozite od 01.02. do 31.03.2023. godine. Reprezentativni primer za Oročenu štednju u dinarima: Klasičan oročeni depozit u valuti RSD; iznos 1.000.000,00 RSD; NKS fiksna, na godišnjem nivou: 5,20%; EKS 5.27%. Kamata se obračunava primenom proporcionalnog metoda; *Period oročenja: 12 meseci; Ukupan iznos koji će korisnik primiti nakon perioda oročenja 1.052.722,22 RSD, ukupan iznos neto kamate: 52.722,22 RSD. Nema kriterijuma za indeksiranje depozita. U slučaju prevremenog razoročenja, Banka ne obračunava i ne naplaćuje kamatu za period od zaključenja ugovora do dana razoročenja. Obračun rađen na dan 01.02.2023. godine. Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u R. Srbiji. Preduslov za oročenu štednju je otvoren Paket račun Štednje koji je besplatan. U slučaju konverzije radi deponovanja dinara nudimo primenu povoljnijeg kursa u odnosu na redovan za minimalan iznos od 10.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Komentari (0)

Biznis