Biznis vesti

IATA: Avio-putovanja u maju tek na trećini pretkriznog nivoa

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2021

-

18:05

IATA: Avio-putovanja u maju tek na trećini pretkriznog nivoa
IATA: Avio-putovanja u maju tek na trećini pretkriznog nivoa - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) saopštila je danas da je potražnja za putničkim avio-prevozom i dalje prigušena u odnosu na nivo pre pandemije, a cifre pokazuju da je u maju 2021. bila za 63 posto manja nego u istom mesecu 2019.


Stalna ograničenja mnogo više pogađaju međunarodna putovanja nego putovanja na domaćin linijama na tržištima poput Kine i Rusije, navela je IATA, prenosi Rojters. Generalni direktor ovog međunarodnog vazduhoplovnog tela, Vili Volš, pozvao je države da se bolje međusobno koordiniraju kako bi pomogle oporavak avio-industrije.

"Primećujemo velike razlike u nacionalnim zahtevima za stvari kao što su testiranja, što očigledno izaziva veliku konfuziju kod potrošača", rekao je Volš.

On je dodao da je oprezno optimističan u pogledu potražnje za putovanjima u drugoj polovini godine, ali i da očekuje da će transatlantski letovi između Britanije i Sjedinjenih Država biti ponovo otvoreni u narednim nedeljama.

"Mislim da treba da budemo optimistični da ćemo tokom narednih nedelja videti popuštanje ograničenja za transatlantske letove", rekao je Volš.

Komentari (0)

Biznis