Biznis vesti

Od danas otvoren novi deo centralne zgrade terminala aerodroma "Nikola Tesla" (FOTO)

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2023

-

13:44

Od danas otvoren novi deo centralne zgrade terminala aerodroma "Nikola Tesla" (FOTO)
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da ga je koncesionar beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" - Vansi obavestio da kompanija "Belgrade airport" od danas pušta u rad novoizgrađeni deo centralne zgrade terminala, površine veće od 11.000 kvadratnih metara, koji je povezan sa ostalim delovima terminala.

Tanjug/Belgrade airport

 

Novoizgrađeni deo terminala unaprediće proces prihvata i otpreme putnika i poboljšati korisničko iskustvo u pogledu veličine i udobnosti prostora, saopštilo je ministarstvo. Novi prostor dizajniran je u skladu sa standardima kompanije Vansi. 

Velika staklena fasada sa nazivom aerodroma i tradicionalnim motivima pirotskog ćilima odraz je koncepta "sence of place" kompanije "Vansi, koji kroz poseban dizajn prenosi specifičnu lokalnu atmosferu.

Tanjug/Belgrade airport

 

Sva unapređenja deo su ambicioznog plana kompanije Vansi za proširenje i modernizaciju beogradskog aerodroma, za koji će ova kompanija izdvojiti 732 miliona evra tokom perioda trajanja koncesije. 

Pozitivan uticaj na iskustvo putnika prepoznat je i od predstavnika avio-industrije, pa je tako beogradski aerodrom ove godine proglašen za jedan od najbojih u Evropi u konkurenciji aerodroma iste veličine, kao i za najprijatniji, odnosno aerodrom sa najposvećenijem osobljem prema standardima Međunarodne organizacije aerodroma - Airport Council International.

Tanjug/Belgrade airport

 

Završetak svih ključnih radova na projektu očekuje se tokom 2023. godine, što će omogućiti da do kraja koncesije beogradski aerodrom dostigne ukupan kapacitet opsluge od 15 miliona putnika godišnje, navedeno je u saopštenju.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis