Biznis vesti

Uplaćen novac za "Geneks kulu": Eureka bar ispunila ugovornu obavezu i prebacila preostali iznos

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Ana Mihaljčić

05/04/2023

-

10:24

Uplaćen novac za "Geneks kulu": Eureka bar ispunila ugovornu obavezu i prebacila preostali iznos
Uplaćen novac za "Geneks kulu": Eureka bar ispunila ugovornu obavezu i prebacila preostali iznos - Copyright FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Privredno društvo Eureka bar d.o.o. Beograd uplatilo je preostali iznos kupoprodajne cene poslovnog dela "Geneks kule", čime su obaveze po ugovoru ispunjene, potvrđeno je za Euronews Srbija iz Agencije za licenciranje.

"U skladu sa Vašim zahtevom za informaciju u vezi prodaje nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika kompanije Generaleksport dp u stečaju, ovim putem vas obaveštavamo, da je dana 04.04.2023. godine, uplaćen preostali iznos kupoprodajne cene od strane Кupca privredno društvo Eureka bar d.o.o. Beograd, čime su obaveze po predmetnom ugovoru ispunjene. Sve dalje radnje u ovom stečajnom postupku, kao i do sada,  izvršavaće se u skladu sa imperativnim pravnim normama, propisanim Zakonom o stečaju i Pravilnikom o utvrđivanju nacionalnih standarda za upravljanje stečajnom masom", rečeno je za Euronews Srbija iz Agencije.

Kupac poslovnog dela "Geneks kule" je preduzeće "Eureka bar" iz Beograda, a "Geneks kula" je prodata početkom februara za 2,4 milijarde dinara, odnosno oko 20 miliona evra. Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a krajnju cenu, gotovo tri puta veću od počenih 834 miliona dinara, izlicitirao je zastupnik kupca, koji na samom nadmetanju nije hteo da otkrije za koga je licitirao. 

Prema podacima iz Agencije za privredne registre, vlasnik ovog preduzeća je Aleksandar Kajmaković, a direktor Marko Milovanović. Firma je osnovana 2011. godine, a registrovana je za usluge pripremanja i posluživanja pića. 

Inače, deo "Geneks kule" prodat je iz trećeg pokušaja, što je veći iznos u odnosu na početnu cenu iz maja prošle godine koja je iznosila oko dve milijarde dinara. 

Imovina nekada čuvenog preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu "Generalexport" u avgustu prošle godine, kada je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila oglas, nije uspela da pronađe kupca. Nije bilo ponuđača na javnom nadmetanju za poslovni deo Zapadne kapije Beograda - Geneks kule, koja je tada ponuđena po početnoj ceni od 1,46 milijardi dinara. 

Prethodno javno nadmetanje za Geneks kulu, koje je održano 23. maja, proglašeno je neuspelim pošto do 16. maja niko nije uplatio ni depozit, niti je predao bankarsku garanciju. Početna cena tada je bila 2,09 milijardi dinara.

Komentari (0)

Biznis