Biznis vesti

Drugi Adria Summit počeo minutom ćutanja

Komentari

Autor: Promo

05/05/2023

-

19:51

Drugi Adria Summit počeo minutom ćutanja
Zoran Mirčetić/Adria Summit - Copyright Zoran Mirčetić/Adria Summit

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnji Adria Summit koji se održava u Umagu i Portorožu, je zvanično otvoren 4. maja. Na ceremoniji otvaranja Boris Vujičić, jedan od organizatora, zamolio je prisutne da ustanu i minutom ćutanja odaju počast poginulima u Beogradu.

"Pre nego što počnemo, voleo bih da se na trenutak okrenemo tragičnom događaju koji se dogodio u Beogradu. Kako bismo odali počast žrtvama, zamolio bih vas da konferenciju počnemo minutom ćutanja", rekao je Vujičić na samom početku.

"Mi, biznis lideri, kreiramo novu realnost za nove generacije, decu, koja su sa druge strane ekrana. Zato mi, na neki način, učestvujemo u kreiranju njihove budućnosti. Hajde da imamo tu na umu i da promovišemo prave vrednosti", istakao je on.

"Pre samo 30 godina ekonomije o kojima danas pričamo, nisu postojale. Sada, internet biznis, digitalni biznis, vredi 6.5 triliona dolara. Ekonomije koje nisu bile prisutne u našem životu ranije, se sada zaista dešavaju. Razmena nematerijalnih dobara čine 70 odsto transakcija koje se dešavaju na Internetu danas. I to su teme o kojima ćemo diskutovati ovde. Adria Summit je platforma koja povezuje regionalne lidere koji će ovde podeliti ovde svoje savete, iskustva i mišljenja o budućnosti i šta mi kao lideri možemo stvoriti bolju i sigurniju budućnost za nove generacije i našu decu", rekao je Dejan Tešić na otvaranju.

Zoran Mirčetić/Adria Summit

 

Više od 400 učesnika iz 10 zemalja našlo se na jednom mestu. U Istri, u hotelu Kempinski, gde će 2 dana diskutovati o budućnosti digitalne trgovine. Pored organizatora, Borisa Vujičića, Dejana Tešića i Zorana Torbice, prisutnima su se na ceremoniji otvaranja obratili i Tomislav Radoš, potpredsednik Hrvatske gospodarske komore, i Milovan Popović, direktor Turističke organizacije Umaga.

"Hrvatska gospodarska komora ima jasnu ulogu - da vodi hrvatske kompanije kroz promene, a to znači da je neophodno da počnemo prvo od promena na sebi. Jedan od najvažnijih aspekata digitalne transformacije je menjanje organizacione kulture. Govorim o kulturi koja uključuje konstantno ispituje statusa quo eksperimentisanja. Čak i prihvatanje neuspeha kao neophodnog dela procesa učenja, rasta i razvoja", izjavio je Tomislav Radoš na otvaranju.

Zoran Mirčetić/Adria Summit

 

Milan Popović je učesnicima poželeo dobrodošlicu u Istru i okrenuo se ka hedonizmu: "Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju, nadam se da ćete u ovih nekoliko dana uživati u Istri, da ćete uživati u vinima, najboljim maslinovim uljima i ribi".

Zoran Mirčetić/Adria Summit

 

Adria Summit otvara brojna pitanja kroz osam panel diskusija: od uticaja veštačke inteligencije na naše živote, preko toga da li su kritptovalute prošle dečje bolesti, pa sve do fintech-a i održava se u istarskoj Savudriji do 7. maja. O budućnosti Interneta i e-trgovine diskutuju istaknuti eksperti u regionu, i šire, kroz program koji obuhvata sve ključne teme digitalnog ekosistema. Ceo program pogledajte ovde.

Komentari (0)

Biznis