Biznis vesti

SAD istražuju kriptoberzu Bajnens zbog mogućeg zaobilaženja sankcija Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2023

-

14:50

SAD istražuju kriptoberzu Bajnens zbog mogućeg zaobilaženja sankcija Rusiji
SAD istražuju kriptoberzu Bajnens zbog mogućeg zaobilaženja sankcija Rusiji - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Američko Ministarstvo pravde istražuje najveću svetsku kripto berzu Bajnens zbog sumnje da Rusi koriste ovu platformu kako bi zaobišli zapadne sankcije protiv Moskve.

Odeljenje za nacionalnu bezbednost SAD istražuje da li su predstavnici kripto berze prekršili ograničenja uvedena protiv Ruske Federacije, navode izvori za Blumberg.

Ova istraga ranije nije zvanično objavljena i vodi se paralelno sa drugim postupcima, posebno onima koji se odnose na zaobilaženje sankcija protiv Irana.

Predstavnici kripto berze Bajnens su naveli da se pridržavaju "svih američkih i međunarodnih finansijskih sankcija", dok je Ministarstvo pravde SAD odbilo da komentariše slučaj.

Bajnens je u aprilu dozvolio klijentima da dopune depozite sa ruskih kartica i Kivi digitalnih novčanika, a platforma podržava Viza, Masterkard i druge kartice izdate u Rusiji, navodi ruski Komersant.

Svaka akcija protiv kripto berze Bajnens, osnovane 2017. godine u Kini, bi mogla da ima veliki uticaj na tržište kripro valuta, dodaje Blumberg. Kompanija nema zvanično sedište, ali njena dva najvažnija čvorišta se nalaze u Parizu u Dubaiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis