Biznis vesti

Linkedin ukida više od 700 radnih mesta, gasi aplikaciju za Kinu

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2023

-

12:34

Linkedin ukida više od 700 radnih mesta, gasi aplikaciju za Kinu
Linkedin ukida više od 700 radnih mesta, gasi aplikaciju za Kinu - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Linkedin, koja korisnicima nudi istoimenu društvenu mrežu za poslovne kontakte, saopštila je da će ukinuti 716 radnih mesta i ugasiti svoju aplikaciju Incareers, orijentisanu na Kinu.

Šef Linkedina Rajan Roslanski je rekao da su ukidanja radnih mesta neophodna zbog racionalizacije poslovanja kompanije, prenosi Rojters.

Ova firma, koja je u vlasništvu Majkrosofta, ubuduće će više koristiti usluge spoljnih saradnika.

Roslanski je u pismu naveo da će ove promene dovesti do otvaranja 250 novih radnih mesta.

Portparol Linkedina je saopštio da će osobe koje su izgubile svoje radno mesto u firmi moći da konkurišu na nove pozicije.

Kompanija je istovremeno najavila da će do 9. avgusta ugasiti svoju aplikaciju Inkarirs, orijentisanu na kineske potrošače, zbog "žestoke konkurencije" i "izazovne makroekonomske situacije", navodi se na sajtu Linkedin-a.

Linkedin, koji zapošljava 20.000 ljudi, prošle godine je u svakom kvartalu beležio rast, ali je uprkos tome odlučio da se pridruži trendu otpuštanja u tehnološkom sektoru zbog sumornih ekonomskih očekivanja.

U proteklih šest meseci je na globalnom nivou ukinuto više od 270.000 radnih mesta u tehnološkom sektoru, prema podacima portala Lejofs.

Kompanija Amazon je nedavno ukinula 27.000 radnih mesta, najviše u svojoj istoriji, Meta, vlasnik Fejsbuka - 21.000, a Alfabet, matična kompanija Gugla - 12.000 radnih mesta.

Portal Lejofs navodi da je i pre saopštenja kompanije Linkedin samo u maju eliminisano 5.000 poslova u tehnološkom sektoru.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis