Biznis vesti

Poljoprivrednici nezadovoljni pregovorima u Vladi, tvrde da nije ispunjen nijedan njihov zahtev

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2023

-

10:18

Poljoprivrednici nezadovoljni pregovorima u Vladi, tvrde da nije ispunjen nijedan njihov zahtev
Poljoprivrednici nezadovoljni pregovorima u Vladi, tvrde da nije ispunjen nijedan njihov zahtev - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici više poljoprivrednih udruženja razgovarali su danas u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom skupštinskog Odbora za poljoprivredu i Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem, a posle sastanka su izjavili da nisu zadovoljni razgovorom jer, kako su rekli, nije ispunjen nijedan njihov zahtev.

Poljoprivrednik Milan Pajić iz Udruženja proizvođača "Naše mleko" rekao je novinarima da obećanja koja su nagoveštavana nisu ispunjena.

"Rečeno nam je da su nam zahtevi suviše veliki", naveo je on i dodao da će sutra biti organizovani protesti poljoprivrednika.

Đoka Ćurčić iz Udruženja "Inicijativa opstanak poljoprivrede" precizirao je da će protesti početi sutra popodne, da će se održavati od Subotice do Kraljeva a ako ne bude odgovora, da razmišljaju o tome da u četvrtak krenu za Beograd.

Matković Miroslav iz "Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice" naveo je "da ih Vlada Srbije ucenjuje" jer, kako je rekao, moraju međusobno da se bore ratari sa stočarima kako bi opstali.

"Ovo je naš zajednički problem i svi bi trebalo da se ujedinimo", rekao je Matković.

Poljoprivrednici su ranije saopštili da, između ostalog, traže da se utvrdi minimalna otkupna cena mleka od 78 dinara po litru plus PDV, zatim subvencije po hektaru od minimum 35.000 dinara, premije za mleko 20 dinara po litru, umanjenje akcize na dizel gorivo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis