Aktuelno

Brnabić sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja: Domaći proizvođači imaju podršku države

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/05/2023

-

13:49

Brnabić sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja: Domaći proizvođači imaju podršku države
Brnabić sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja: Domaći proizvođači imaju podršku države - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja koji su izneli niz predloga za, prema njihovom viđenju, poboljšanje položaja poljoprivrednika, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na sastanku na kojem su analizirani dosadašnji rezultati u svim sektorima poljoprivrede, kao i ekonomski pokazatelji u tim oblastima, premijerka je naglasila da je veoma važno voditi računa o domaćim proizvođačima koji imaju podršku i razumevanje svoje države.

Dogovoreno je da se sastanak u istom formatu održi i sledeće nedelje, kada će se, nakon obavljenih analiza i konsultacija, odlučivati o predlozima koje su danas izneli poljoprivrednici.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Sa premijerkom su razgovarali predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, Naše mleko, Poljoprivredni proizvođači Subotica, STIG, Za spas i opstanak stočara zapadne Srbije, Savez Udruženja poljoprivrednika Banata kao i Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija