Biznis vesti

Vodafon ukida 11.000 radnih mesta u naredne tri godine

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2023

-

11:31

Vodafon ukida 11.000 radnih mesta u naredne tri godine
Fabrika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Vodafon planira da ukine 11.000 radnih mesta u naredne tri godine, a to znači da će više od jedne desetine zaposlenih u Vodafonu izgubiti posao, prenosi BBC.

Ukidanje radnih mesta će pogoditi kako zaposlene u Vodafonovoj britanskoj centrali, tako i predstavništva ove kompanije van Britanije.

Nova šefica i finansijska direktorka Vodafona, Margarita dela Vale, izjavila je da rezultati kompanije nisu dovoljno dobri i da Vodafon mora da se promeni da bi se konstantno razvijao.

Najava ukidanja radnih mesta dolazi nakon objaviljivanja preliminarnog finansijskog izveštaja o poslovanju Vodafona, u kome se navodi da je ova kompanija u protekloj fiskalnoj godini zabeležila skroman rast prodaje od 0,3 odsto u odnosu na fiskalnu 2022. godinu.

U fiskalnoj 2023. godini je Vodafon zabeležio prodaju od 45,7 milijardi evra, dok je u fiskalnoj 2022. godini prodao robu i usluge u vrednosti od 45,5 milijardi evra.

"Moji prioriteti su mušterije, jednostavnost i razvoj. Pojednostavićemo našu organizaciju da bismo opet bili tržišno konkurentni", saopštila je Dela Vale.

Kompanija je već najavila da će smanjiti broj zaposlenih u Nemačkoj i Italiji.

Komentari (0)

Biznis