Biznis vesti

Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim resursima - HR.Weekend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2023

-

15:26

Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim resursima - HR.Weekend
Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim resursima - HR.Weekend - Copyright Promo/Gordan Svilar

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori Weekend Media Festivala, najveće regionalne konferencije, danas su u novootvorenom hotelu Zonar Zagreb predstavili teme i najistaknutija imena Weekenda.16, kao i veliku novost - širenje u područje upravljanja ljudskim potencijalima kroz novi festival HR.WEEKEND. Festival koji okuplja i povezuje najveća imena iz sveta medija, komunikacija i poslovnog sveta održaće se od 21. do 24. septembra na već svima dobro poznatim prostorima stare Tvornice duvana u Rovinju.

"Weekend.16 donosi nekoliko uzbudljivih novosti, a već sada možemo najaviti renomirane stručnjake poput Kishorea Mahbubanija, stručnjaka za Aziju i bivšeg predsednika Saveta bezbednosti UN-a, Tanye Golesic, uspešne Hrvatice koja je pokorila svet luksuzne mode i Borisa Jokića koji će podstaći raspravu o fenomenu TikToka i njegovom uticaju na mlade generacije. Aljoša Bagola govoriće o temi sreće, a posebna pažnja biće posvećena i stanju poduzetništva te njegovom budućem smjeru. Novost je i da Weekend.16 po prvi puta ima posebnog savetnika u organizaciji festivala – AI tehnologiju. Naravno da će nam se i program vrtiti oko sveprisutne teme veštačke inteligencije, ali i najnovijih praksi i predviđanja iz područja digitalne revolucije. Najveća novost svakako je HR.Weekend, a posvećen je najnovijim dostignućima i trendovima u području ljudskih potencijala“, istaknuo je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i Pepermint agencije.

Promo/Gordan Svilar

 

Prvi HR.Weekend, koji se održava u sklopu Weekenda.16 namenjen je svim HR profesionalcima, voditeljima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima kompanija, kao i svima zainteresiranima za razvoj i primenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima, u Rovinj dovodi impresivna imena. Tako će učenici imati priliku čuti dr Nikolaosa Dimitriadisa, direktora i suosnivača vodeće kompanije u području neuronauke Trizma Neura, koji povezuje neuronauku i ponašanje s područjem marketinga, komunikacija, leadershipa i obrazovanja. Još jedno veliko ime s bogatim iskustvom svakako je i Munawar Ahmed, predavačica leadershipa, etike i profesionalne prakse u School of Visual Arts (SVA) te gostujuća predavačica na Stanfordu koja iskusne timove uči kako delovati s efikasnošću, ali i ljudskosti te čvrsto veruje da se može imati oboje.

"Od prvog Weekenda do danas, sve industrije su se menjale, ali u HR industriji vidi se najveći pomak i progresija. HR danas više nije 'kadrovska' već jedan od najvažnijih stubova tvrtki. Tako je i nastala ideja HR.Weekenda, festivala koji je više od konferencije, s brojnim panelima i predavanjima na kojima će učestvovati zaista svi najbitniji akteri ove industrije, ali i onim važnim 'weekend' doživljajem - druženjem, networkingom i dobrom zabavom. Uz to, svi posetioci HR.Weekenda moći će učestvovati u programu Weekend Media Festivala i obrnuto, čime ćemo HR integrirati, a ne izolovati, što nam je bio cilj od prvog dana“ izjavio je Daniel Ackermann, direktor HR.Weekenda i suosnivač kompanije Degordian.

Promo/Gordan Svilar

 

Weekend.16 izvrsna je prilika za sagledavanje međunarodnih perspektiva, a uvid u položaj Azije na svetskoj geopolitičkoj sceni daće Kishore Mahbubani, profesor Nacionalnog univerziteta Singapura, ugledni singapurski diplomat, intelektualac i autor nekoliko knjiga koje se bave globalnom politikom i međunarodnim odnosima, te bivši predsednik Saveta bezbednosti UN-a.

Iz sveta modne industrije dolazi globalno ime hrvatskih korena, Tanya Golesic, bivša predsednica Uprave Jimmy Choo, koja je stekla impresivno lidersko iskustvo i svoju bogatu biografiju oplemenila nižući poslovne uspehe na vodećim funkcijama nekih od najuspješnijih modnih kuća i kompanija današnjice.

Odgovore na aktualno pitanje mogu li obrazovanje, odrastanje i mladost preživeti veštačku inteligenciju i Tik Tok otkriće uvek rado slušan naučnik Boris Jokić, koji je magistrirao i doktorirao iz područja obrazovnih nauka na Univerzitetu u Kembridžu, a od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

"Adris je ponosni generalni pokrovitelj i domaćin Weekend Media Festivala od prvog izdanja. Danas kada najavljujemo 16. izdanje, valja primetiti da su retki događaji koji su preživeli toliko dugo i pritom ostali jednako aktualni i relevantni. Čini se da otpornost i dugovečnost WMF duguje upravo svom jedinstvenom konceptu od kojeg se nije odstupalo, a iz te pobedničke formule ne smemo izostaviti ni jedinstvenu lokaciju stare tvornice, pa i sistemskih napora koje Adris i Maistra poduzimaju u pozicioniranju Rovinja kao prepoznatljive i poželjne turističke destinacije. Svesni smo da su i festivali poput Weekend Media Festivala važan element promocije turističke destinacije, posebno u pred i posezoni“, izjavila je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

Promo/Gordan Svilar

 

Među ostalim zanimljivim događanjima na Weekend.16 bit će proglašeni i pobednici Food Tech start-up natjecanja u organizaciji Maistre, Infobipa, Peperminta i Kauflanda, koncipiranog s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške rastućim nadama prehrambene, ugostiteljske i retail industrije, a koje je najavljeno na Weekend Food Festivalu u aprilu. Svi zainteresovani start-upovi još uvek se mogu prijaviti ovde.

Komentari (0)

Biznis