Biznis vesti

NBS: U prvom kvartalu više od 3,5 miliona plaćanja skeniranjem NBS IPS QR koda

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2023

-

11:58

NBS: U prvom kvartalu više od 3,5 miliona plaćanja skeniranjem NBS IPS QR koda
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U prvom tromesečju ove godine obavljeno je više od 3,5 miliona plaćanja skeniranjem NBS IPS QR koda, u iznosu većem od 11 milijardi dinara, a broj plaćanja na ovaj način neprekidno se povećava, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Iz NBS podsećaju građane na jednu od najznačajnijih funkcionalnosti u sistemu za instant plaćanje a ona se sastoji u tome da korisnici aplikacija mobilnog bankarstva jednostavno i sigurno mogu platiti razne mesečne račune skeniranjem NBS IPS QR koda.

Pojašnjavaju da se nakon skeniranja koda automatski kreira nalog za plaćanje u aplikaciji mobilnog bankarstva, čime se izbegava ručni unos podataka i znatno štedi u vremenu, greške pri unosu podataka svode se na minimum, a plaćanje se obavlja za svega nekoliko sekundi.

Ovu pogodnost pri plaćanju računa imaju i pravna lica i preduzetnici, s obzirom na to da sve više banaka u Srbiji omogućava ovakav način plaćanja u aplikacijama za pravna lica i preduzetnike, navode iz centralne banke i pozivaju izdavaoce računa koji do sada nisu omogućili prikaz NBS IPS QR koda na svojim računima da to urade.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis