Biznis vesti

Dimitrijević: Ekonomske mere pokazuju brigu države

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2023

-

14:45

Dimitrijević: Ekonomske mere pokazuju brigu države
Dimitrijević: Ekonomske mere pokazuju brigu države - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Član Fiskalnog saveta Bojan Dimitrijević izjavio je danas da su nove ekonomske mere u okvirima postojećih fiskalnih pravila, i da pokazuju brigu države o građanima.

"Vlada Republike Srbije donosi grupu mera koja se sastoji od četiri vrste mera, usmerenu ka povećanju životnog standarda penzionera, zatim zaposlenih, pre svega u zdravstvu i prosveti, na poboljšanje standarda roditelja sa decom do 16 godina, dok se četvrta mera odnosi na podsticaj turizmu. Moj je utisak da su ove mere dobro ciljane, odnosno da su usmerene na prave ciljne grupe u ovom trenutku", rekao je Dimitrijević i dodao da je najvažnije što mere pokazuju brigu države o njenim građanima.

On se posebno osvrnuo na zaposlene u prosveti i istakao da je važno što se kontinuirano, godinama unazad, povećavaju plate u obrazovanju.

"Važno je da imamo dobro plaćene prosvetne radnike, jer treba dugoročno da vodimo politiku koja će povećati autoritet profesora. Treba da se radi na tome da se najpre privuku, a zatim i zadrže kvalitetni ljudi u prosveti", rekao je član Fiskalnog saveta za Pink.

On je zaključio da su nove ekonomske mere u okvirima fiskalnih pravila, s obzirom na to da učešće penzija u BDP-u ostaje ispod 11 odsto.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis