Biznis vesti

Lučić: Teško porediti Telekom i "Junajted grupu", oni nikad nisu poslovali pozitivno

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

11:01

Lučić: Teško porediti Telekom i "Junajted grupu", oni nikad nisu poslovali pozitivno
Lučić: Teško porediti Telekom i "Junajted grupu", oni nikad nisu poslovali pozitivno - Copyright Bloomberg Adria

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić rekao je da poslednje saopštenje "Junajted grupe" pokazuje "veliku nervozu zbog očiglednog pada tržišnog učešća ne samo u Srbiji, već i regionu". Lučić je rekao da je teško porediti Telekom Srbiju i "Junajted grupu", pošto ta kompanija nikad nije poslovala pozitivno, već uvek sa gubitkom.

On je istakao da je ta grupa u prošloj godini imala gubitak od 225 miliona evra gubitka, a u poslednjem kvartalu preko 100 miliona gubitaka. 

"Telekom sve ove godine posluje pozitivno, a parametar stabilnosti kompanije pokazuju i odnosi sa finasijskim institucijama. Poslujemo sa najbitnijim finansijskim institucijama, i sa tim kreditima investiramo od Zapadne Evrope do Amerike", istakao je Lučić na TV Pink.

Kako je rekao, sa jedne strane jeTelekom koji posluje pozitivno, dok je sa druge strane kompanija koja uvek posluje sa gubitkom i koja ako hoće da uzme spoljno finansiranje mora da založi svoje kompanije.

"Oni svojim saopštenjem ističu da je Telekom Srbija bolje poslovao dok nije imao optičku mrežu i tri puta manje korisnika kablovske mreže", rekao je direktor Telekoma Srbija.

Širenje poslovanja na Nemačku

Lučić je naveo da je velika zanteresovanost za uluge Telekoma u Nemačkoj.

"Pored velike zainteresovanosti naše dijaspore, velika je zainteresovanost i nemačkih državljana. Zainteresovani korisnici mogu preko našeg sajta da naruče postpejd i pripejd pakete. Kartica kupljena u dijaspori ulazi u našu zonu, tako da u Srbiji, BiH i Crnoj Gori korisnici neće biti u romingu", rekao je Lučić.

Tanjug/Telekom Srbija

 

On je istakao da će od septembra biti otvoreno 30 novih poslovnica. Kako je rekao, "oni su u mogućnosti da kupe i našu televizijsku uslugu sa preko 300 kanala sa prostora bivše Jugoslavije".

Takođe, Lučić je istakao da će Telekom poslovati i u Turskoj od oktobra, gde ima nekoliko miliona ljudi koji znaju naš jezik.

Uspešnost kompanije Tekom Srbija se ogleda u isplaćivanju dividende akcionarima, a Lučić ističe da je na to Telekom posebno ponosan. 

"Pored svetske krize i jakog investicionog ciklusa mi svake godine isplaćujemo dividendu. Ove godine isplaćujemo 6,7 milijardi dividende, pošto smo u prošloj godini imali odličan profit koji je iznosio preko 13 milijardi dinara. Isplatićemo svim akcionarima dividendu u novembru", rekao je Lučić.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Biznis