Biznis vesti

Raspisan tender za gradnju još 12 stanica za naplatu putarine

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2023

-

17:04

Raspisan tender za gradnju još 12 stanica za naplatu putarine
Raspisan tender za gradnju još 12 stanica za naplatu putarine - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Putevi Srbije raspisali su tender za projektovanje i izgradnju 12 stanica za naplatu putarine na delu deonice Moravski koridor, na autoputu Ruma-Šabac, kao i na delu autoputa Miloš Veliki, objavljeno je na portalu javnih nabavki.

Vrednost posla izgradnje ovih naplatnih stanica procenjena je na 4,1 milijardu dinara ili oko 35 miliona evra. Rok za prijavu na tender je 30. avgust.

Osim sistema za naplatu putarine obaveza izabranog ponuđača je i izgradnja na naplatnim stanicama: podsistema za solarne elektrane i podsistema za električne punjače.

Moravski koridor Pojate-Preljina sačinjava osam novih naplatnih stanica (NS) i jedna privremena.

Prva naplatna stanica je Ćićevac, zatim sledi Kruševac Istok, Kruševac Zapad i privremena NS Koševi.

Ove naplatne stanice su planom obuhvaćene za 2023, a za narednu godinu na ovom koridoru planirane su NS Katrga, Lučani, Prilipac, Adrani i Preljina.

Brza saobraćajnica Ruma-Šabac bi u svom sklopu trebalo da ima tri naplatne stanice: Ruma, Hrtkovci i Šabac i ove naplatne stanice su planom obuhvaćene za 2023.

U tenderu se navodi da oprema sistema za naplatu putarine koja se ugrađuje na saobraćajne trake i u upravnoj zgradi mora biti kompatibilna sa opremom koja je ugrađena na ostalim naplatnim stanicama na deonici Beograd-Niš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis