Biznis vesti

Konkurs za popisivače poljoprivrednih gazdinstava do 21. avgusta

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2023

-

15:56

Konkurs za popisivače poljoprivrednih gazdinstava do 21. avgusta
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Konkurs za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava otvoren je još dva dana, odnosno do 21. avgusta u 20 časova, podseća Republički zavod za statistiku (RZS).

Zainteresovani kandidati, detalje ovog konkursa rapisanog 15. avgusta mogu da vide na veb-sajtu Zavoda za statistiku (www.stat.gov.rs) i sajtu Popisa poljoprivrede 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs).

Planirano je da u Popisu poljoprivrede 2023. učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora.

Pre početka popisa biće organizovana petodnevna obuka za organizatore i neposredne izvršioce, po nivoima, radi obezbeđivanja jedinstvenog postupanja u tumačenju i primeni metodologije, prema planu i programu RZS-a.

Popis poljoprivrede 2023. obuhvatiće poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status (porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i preduzetnika).

Po popisivaču je predviđeno da bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava.

Popisivači će podatke unositi direktno u elektronski upitnik na laptopu (metod CAPI).Uslovi koje kandidati za popisivače treba da ispune su državljanstvo Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, kao i stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje i da kandidat nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Kandidati će biti rangirani na osnovu podatka iz prijave o opštini u kojoj imaju prijavljeno prebivalište ili boravište i ostvarenih bodova.

Sa izabranim kandidatima, u zavisnosti od njihovog radnog statusa, zaključivaće se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima ili Ugovor o dopunskom radu. Prvi rezultati popisa poljoprivrede očekuju se najkasnije do 31. januara 2024. godine.

 

Komentari (0)

Biznis