Biznis vesti

Stvaranje boljih uslova u školama: Projekat Eurobank Direktne "Škola kao nacrtana za Vas"

Komentari

Autor: Promo

04/09/2023

-

08:59

Stvaranje boljih uslova u školama: Projekat Eurobank Direktne "Škola kao nacrtana za Vas"
Stvaranje boljih uslova u školama: Projekat Eurobank Direktne "Škola kao nacrtana za Vas" - Copyright HELLO CREATIVE/Lazar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Koncept društveno odgovornog poslovanja postao je ključan za mnoge kompanije koje kombinuju svoj uspešan i dinamičan rast sa doprinosom zajednici u kojoj posluju. Već dve decenije koliko uspešno posluje u Srbiji, Eurobank Direktna prepoznata je po svojoj izuzetnoj posvećenosti društveno odgovornim inicijativama i projektima za koje je višestruko nagrađivana.

Sa ciljem da pruži podršku obrazovnim institucijama i utiče na poboljšanje kvaliteta obrazovanja u srednjim ekonomskim školama, Banka je 2018. godine pokrenula samostalni projekat pod nazivom "Škola kao nacrtana za Vas", uz podršku Ministarstva prosvete. Ova inicijativa postavila je novi standard društveno odgovornog poslovanja, pokazujući da pojedinac i kompanije mogu doprineti pozitivnim promenama u zajednici. Zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici "Eurobank Direktna Veliko srce" i klijentima, korisnicima ove kartice, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije.

Od 2018. godine do danas Banka je opremila 14 kabineta srednjih ekonomskih škola u gradovima širom Srbije. Prva u nizu donacija iz projekta “Škola kao nacrtana za Vas” realizovana je Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu, a učenici su dobili potpuno nov i moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo. Iste godine, zahvaljujući ovom projektu, u Ekonomskoj školi "Stana Milanović" u Šapcu, elektronsko-jezička laboratorija opremljena je najsavremenijom opremom za učenje stranih jezika, a školska biblioteka dobila je laptop računare koji omogućavaju đacima da čitaju knjige i u elektronskom formatu.

Eurobank Direktna/Veliko srce/Promo

 

Tokom trajanja pandemije koronavirusa, projekat se nastavio, pa je već sledeća donacija bila u Subotici u Ekonomskoj srednjoj školi "Bosa Milićević“. Banka je obezbedila opremanje kabineta virtuelne banke i omogućila đacima da se kvalitetno pripreme za svoja buduća zanimanja i steknu realna iskustva. Pored računarske opreme, zaposleni iz Eurobank Direktne, kroz predavanja, pružili su učenicima srednjih ekonomskih škola nova teorijska i praktična znanja o bankarstvu. Sledile su donacije računarske opreme i projektora, opreme za digitalne učionice za obuku u virtuelnim preduzećima, kao i opremanja finansijsko-računovodstvenih kabineta u Leskovcu, Beogradu, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Staroj Pazovi, Smederevu, Arilju.

U srednjoj Ekonomskoj školi u Loznici, nabavkom softverskih paketa kabineti su dobili novu namenu, pa sada budući ekonomski tehničari računare koriste za ekonomsko poslovanje, statistiku, korepsondenciju i računovodstvo. Zahvaljujući projektu "Škola kao nacrtana za Vas" mnoge škole postale su mesta inspiracije i inovacije pružajući mladim generacijama bolje mogućnosti za učenje i razvoj.

Pored nove informatičke i ostale opreme za stručne kabinete u kojima će učenici sada lakše i kvalitetnije pratiti nastavu, Banka je uspostavila saradnju sa muzejom "Dom Jevrema Grujića" i izdavačkom kućom “Laguna”. Kroz edukativni program "Putujući muzej" i predavanja kustosa, učenici su se u okviru projekta "Škole kao nacrtane za Vas“ upoznali sa srpskom istorijom i kulturom, a kroz praktičan rad i radionice koje se sprovode u okviru "Putujućeg muzeja“ približene su im različite umetničke veštine.

U saradnji sa izdavačkom kućom Laguna, učenicima je omogućena interakcija sa piscima, pružena im je mogućnost da razgovaraju o knjigama, kao i da aktivno istražuju i šire svoja interesovanja. Učenici srednjih ekonomskih škola u Loznici i Boru imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju i druže sa piscem Vanjom Bulićem. Održana su i interaktivna predavanja o istorijskim temama koje on obrađuje u svojim knjigama. Kroz interakciju i učešće u nagradnom kvizu, učenici su imali mogućnost i da osvoje potpisane primerke knjige. Srednjoškolcima iz Arilja i Stare Pazove pružena je mogućnost da se upoznaju i druže sa književnikom i novinarem Brankom Rosićem. Saradnjom sa ovom izdavačkom kućom, Banka je takođe obezbedila učenicima popuste u Laguninim knjižarama u gradovima u kojima su realizovane donacije.

"Zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete i naših klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice "Eurobank Direktna Veliko srce", projekat "Škola kao nacrtana za Vas" se realizuje već punih pet godina za redom. Do sada smo opremili 14 računarskih kabineta u 12 gradova širom Srbije, pružajući bolje uslove za učenje za više od 5.000 srednjoškolaca. Na ovaj način, Banka potvrđuje svoju stratešku posvećenost ulaganju u razvoj mladih ljudi i stvaranje boljih uslova za njihovo profesionalno usavršavanje", izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne. Od početka sprovođenja projekta, izdvojeno je više od 10 miliona dinara za opremanje kabineta u srednjim školama širom zemlje.

Eurobank Direktna/Veliko srce/Promo

 

Eurobank Direktna sa ponosom ističe projekat “Škola kao nacrtana za Vas", koji je zasluženo proglašen za Kampanju sa svrhom 2021. godine. Ova značajna nagrada dodeljena je Eurobank Direktnoj na festivalu društveno odgovorne komunikacije "Kampanje sa svrhom", u organizaciji udruženja "Žute pantalone - Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept inkubator društvene odgovornosti" i predstavlja podstrek Banci za buduće aktivnosti u okviru ovog projekta u cilju doprinosa obrazovanju i razvoju mladih.

Komentari (0)

Biznis