Biznis vesti

Cvetković: Svi segmenti privrede od danas moraju da počnu da se priremaju za EXPO

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2023

-

16:16

Cvetković: Svi segmenti privrede od danas moraju da počnu da se priremaju za EXPO
Cvetković: Svi segmenti privrede od danas moraju da počnu da se priremaju za EXPO - Copyright Ministarstvo finansija

veličina teksta

Aa Aa

Ministar privrede Slobodan Cvetković izjavio je da bi već danas svi segmenti privrede trebalo da započnu aktivnosti kako bi se pripremili za EXPO i maksimalno iskorstili ozbiljan razvoji potencijal koji nam ta specijalizovana Međunarodna izložba donosi.

"Od danas treba da pokrenemo sve aktivnosti, da se svi zajedno pripremamo. Svi segmenti privrede uključujući PKS, Razvojnu agenciju Srbije, Fond za razvoj i svi koji imaju impakt sa privredom, da se pripremimo kako bi iskoristili trenutak i maksimalno poentirali", rekao je za Tanjug Cvetković koga je, prema rečima premijerke, na mesto ministra između ostalog preporučilo i višegodišnje iskustvo na čelu Novosadskog sajma koji se razvio u renomirani sajam.

Ministar je podsetio da ima iskustvo stečeno na čelu Novosadskog sajma, a da će sa nove društvene uloge, kao ministar privrede, dati svoj maksimalni doprinos da kao društvo i vlada iskoristimo ono što nas čeka za EXPO 27.

"Čitava aktivnost vezana za EXPO 2027 predstavlja ozbiljno uvažavanje svega što je prethodnih godina radila Vlada Sbrije. Bila je velika konkurencija u kojoj smo pobedili, što je izuzetno važno i ozbiljan razvoji potencijal koji treba da zagrlimo", podsetio je Cvetković.

Prvo mora da se, kako je dodao, pripremi celokupna infrastruktura, kako što je i najavio predsednik Srbije. 

Sve će se graditi u Surčinu, gde će biti i Nacionalni stadion, što je ozbiljan građevinski poduhvat, dodao je ministar.

"Izložba tokom 90 dana biće prilika da ugostimo najjače privrednike iz više od 90 zemalja i dati mogućnost svim našim privrednicima da naprave direktne kontakte, kao i obezbediti strane investicije, što predstavlja veliki potencijal za našu zemlju", naveo je on.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis