Biznis vesti

Vlada usvojila zaključak o povećanju plata od 5,5 odsto od septembra u više delatnosti zdravstva i prosvete

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/09/2023

-

16:38

Vlada usvojila zaključak o povećanju plata od 5,5 odsto od septembra u više delatnosti zdravstva i prosvete
Vlada usvojila zaključak o povećanju plata od 5,5 odsto od septembra u više delatnosti zdravstva i prosvete - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o izmenama i dopunama zaključaka o utvrđivanju osnovica za obračun i isplatu plata, počev od plate za septembar 2023. kojim se ta osnovica uvećava za 5,5 odsto zaposlenima u više oblasti, sektora i ustanova.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, ovo povećanje plata u oblasti prosvete, dobiće zaposleni u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, učeničkom standardu i studentskom standardu.

Dodaje se da će od septembra uvećane plate dobiti i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, odnosno medicinske sestre i tehničari u zdravstvenim i drugim ustanovama kao što su Zavod za sport, ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, zatim negovateljice i medicinske sestre u socijalnoj zaštiti.

Ovaj zaključak donet je kako bi se sprovele odredbe nedavno usvojenog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Srbije za 2023. godinu. 

Komentari (0)

Biznis