Novac

Uplata državne pomoći počinje sutra - penzionerima po 5.900 dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2021

-

09:19

Uplata državne pomoći počinje sutra - penzionerima po 5.900 dinara
Evro - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Uplata 50 evra državne pomoći penzionerima počeće sutra, kako je ranije najavio ministar finansija Siniša Mali. Vlada Srbije je početkom septembra dala saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da isplati novčanu pomoć od 5.900 dinara penzionerima, korisnicima prava na privremenu naknadu, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i deci sa invaliditetom, korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO.


"Isplata će početi 22. septembra za sve one koji su ostvarili pravo na penziju zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta posle 13. septembra, isplata će biti obavljena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava", objavio je Fond PIO.

Najstarijim sugrađanima do kraja godine sleduje ukupno 100 evra državne pomoći. Osim ovih 50 evra, drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treću i poslednju uplatu u ovoj godini, od 20 evra, penzioneri mogu očekivati u decembru.

Ostalim građanima uplate u novembru i decembru

Svim  ostalim punoletnim građanima novac će biti uplaćen u novembru, kada dobijaju po 30 evra. To je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine i za koji su se građani prijavljivali u maju. Za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra u decembru.

Građani koji su se u maju prijavili za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis