Novac

Više od milion vakcinisanih građana prijavilo se za novčanu pomoć od 3.000 dinara

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2021

-

09:39

Više od milion vakcinisanih građana prijavilo se za novčanu pomoć od 3.000 dinara
Više od milion vakcinisanih građana prijavilo se za novčanu pomoć od 3.000 dinara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za tri dana više od milion građana, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, prijavilo se za 3.000 dinara koje je država obezbedila kao nagradu za sve koji učestvuju u zajedničkoj borbi ostvarivanja kolektivnog imuniteta, izjavio je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je podsetio da prijave traju do 15. juna na sajtu Uprave za trezor ili preko kol centra, a da će isplata početi odmah nakon isteka roka za prijavu.

"Očigledno je velika zainteresovanost građana da dobiju i tu pomoć od države. S druge strane, mislim da smo baš i pogodili pravu meru, s obzirom na to da nam je cilj bio da motivišemo građane da se što više vakcinišu", rekao je Mali za TV Pink.

Podseća da pravo na 3.000 dinara ima svaki građanin Srbije stariji od 16 godina, koji se do 31. maja vakcinisao bar s jednom vakcinom.

Dodao je da pravo na tu vrstu pomoći ima oko 2,5 miliona građana.

"Blizu smo tog kolektivnog imuniteta koji nam je i bio cilj. On je važan i sa zdravstvenog, ali i sa ekonomskog aspekta, jer time skoro u potpunosti otvaramo našu ekonomiju, od restorana, ugostiteljskih objekata, turizma i svega onoga što zbog korone u nekom prethodnom periodu nije radilo ili nije radilo u potpunosti", rekao je Mali.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis