Novac

Sa najveće kripto berze Bajnens povučeno skoro dve milijarde dolara za 24 sata

Komentari

Autor: Rojters / Tanjug

13/12/2022

-

16:54

Sa najveće kripto berze Bajnens povučeno skoro dve milijarde dolara za 24 sata
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najveća svetska kripto berza Bajnens zabeležila je povlačenje 1,9 milijardi dolara u poslednja 24 sata, objavila je danas kompanija Nansen za blokčejn podatke. Bajnens je saopštio da je "privremeno obustavio" povlačenje stejblkoina USDC, kriptovalute čija je vrednost stabilna i vezana za američki dolar u odnosu 1:1.

Iznos od 1,9 milijardi dolara je najveći dnevni odliv od juna ove godine, pokazali su Nansenovi podaci, i čini glavninu povlačenja zasnovanih na etereumu od 2,2 milijarde dolara tokom poslednjih sedam dana, prenosi Rojters.

"Povlačenje sredstava sa Bajnensa se povećava zbog sve veće neizvesnosti u vezi sa izveštajem o njegovim rezervama", izjavio je portparol Nansena.

S druge strane, predstavnik Bajnensa za odnose s javnošću kaže da ljudi svakodnevno deponuju i povlače sredstva iz raznih razloga.

"Sredstva korisnika na Bajnensu su podržana u razmeri 1:1, a struktura kapitala Bajnensa je bez duga. Uvek imamo više nego dovoljno sredstava da ispunimo zahteve za povlačenje sredstava“, dodao je on.

Pod pritiskom vlasti zbog krivične istrage

Bajnens, čiju je dominaciju u kripto svetu zacementirao bankrot rivalske berze FTX, objavio je prošle nedelje na Tviteru izveštaj revizorske firme Mazars kao dokaz o rezervama kojima kompanija raspolaže. Izveštaj je pokazao da je njegova zaliha bitkoina jednog dana u novembru premašila depozite klijenata. Informativni portal KoinDesk izvestio je ranije da je Bajnens zabeležio u ponedeljak odliv sredsatava od 902 miliona dolara.

Unsplash

 

Ova kripto berza je već pod pritiskom vlasti. Podela između tužilaca u Ministarstvu pravde SAD odlaže zaključenje dugotrajne krivične istrage fokusirane na usaglašenost Bajnensove prakse sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, preneo je Rojters u ponedeljak. Taj tekst britanske agencije je izazvao pad Bajnensovog tokena BNB od skoro 4,0 procenta, kažu trgovci.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis