Privreda

Cvetković se sastao sa predstavnicima Evropske investicione banke

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2023

-

16:47

Cvetković se sastao sa predstavnicima Evropske investicione banke
Cvetković se sastao sa predstavnicima Evropske investicione banke - Copyright Ministarstvo privrede

veličina teksta

Aa Aa

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa predstavnicima Evropske investicione banke, šefom jedinice za Zapadni Balkan Kadirom Bahčečikom, šefom regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan Alesandrom Bragonzijem i menadžerom za projekte u Srbiji Olesjom Muratovom.

Tom prilikom Cvetković je istakao da je saradnja sa Evropskom investicionom bankom dobra i dodao da očekuje da će se nastaviti i u budućem periodu, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede. 

"Preko 110 miliona sredstava Evropske investicione banke, koja će se plasirati kroz Fond za razvoj, biće dodatni zamah i podstaći rast privatnog sektora i povećati privredne aktivnosti", naveo je Cvetković.

Cvetković je rekao da je zainteresovanost privrede za povoljniji kapital velika, naročito imajući u vidu značaj malih i srednjih preduzeća za funkcionisanje celokupne privrede koje je neprocenjivo.

Predstavnici Evropske investicione banke iskazali su spremnost da pruže finansijsku podršku koja će dodatno ojačati privredu Srbije, zaključeno je u saopštenju. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis