Privreda

Vlada izdvaja 77 milijardi dinara za pomoć selima: Biće dodeljena bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

18:18

Vlada izdvaja 77 milijardi dinara za pomoć selima: Biće dodeljena bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada je saopštila da je danas usvojila Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u ovoj godini, kojom se raspoređuje deo budžetskih sredstava u ukupnoj vrednosti većoj od 77 milijardi dinara.

Tom uredbom se propisuju obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu, radi podrške nedovoljno razvijenim oblastima poljoprivredne proizvodnje i unapređenja konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Vlada je na inicijativu Ministarstva za brigu o selu usvojila uredbe o utvrđivanju tri programa dodele bespovratnih sredstava - za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva i organizovanje manifestacije "Miholjski susreti sela" na teritoriji Srbije za ovu godinu.

Cilj tih programa je unapređenje uslova života i rada u seoskim sredinama.

Kroz program kupovine seoskih kuća sa okućnicom, za koji je opredeljeno 500 miliona dinara, podstiče se ostanak i povratak mladih u sela, dok je za kupovinu minibuseva i rešavanje problema mobilnosti seoskog stanovništva vlada u ovoj godini opredelila 120 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u cilju negovanja tradicionalnog način života i kulturno-istorijskog nasleđa podržana i manifestacija "Miholjski susreti sela", sa 50 miliona dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis