Privreda

Poreska uprava: Zatvor do pet godina za nedozvoljeni promet opreme za fiskalizaciju

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

15:10

Poreska uprava: Zatvor do pet godina za nedozvoljeni promet opreme za fiskalizaciju
Poreska uprava: Zatvor do pet godina za nedozvoljeni promet opreme za fiskalizaciju - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Za svakoga ko neovlašćeno proizvodi, prerađuje, prodaje ili nabavlja radi dalje prodaje elektronsku opremu za fiskalizaciju i računovodstvene i druge softvere, a sve u svrhu izbegavanja plaćanja poreza, zaprećena je zatvorska kazna od jedne do pet godina, navodi se u saopštenju Poreske uprave. 

Krivične odredbe se odnose na fizička i pravna lica koja posreduju u prodaji ili kupovini navedene opreme i softvera, drže ih ili prenose i koja nisu evidentirana u registru proizvođača elektronskih fiskalnih uređaja.

Osim zatvorske kazne, postoji mogućnost izricanja mere bezbednosti  zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u istom trajanju odgovornom licu u privrednom subjektu. 

Elektronski uređaji i oprema za fiskalizaciju i računovodstveni i drugi softveri koji su stavljeni u promet na nedozvoljeni način biće oduzeti.

Primena ovih novih kaznenih mera Zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje se odnose na nedozvoljeni promet opreme za fiskalizaciju i računovodstvenih i drugih softvera počela je 20. decembra.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis