Privreda

Momirović: Bez graničnih barijera se lakše trguje, inicijativom "Otvoreni Balkan" širimo tržište

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2022

-

18:13

Momirović: Bez graničnih barijera se lakše trguje, inicijativom "Otvoreni Balkan" širimo tržište
Momirović: Bez graničnih barijera se lakše trguje, inicijativom "Otvoreni Balkan" širimo tržište - Copyright Tanjug/Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative "Otvoreni Balkan" kako bi se napravilo dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda jer bi bez graničnih procedura i barijera lakše trgovali i plasirali naše proizvode iz Srbije, ali i iz regiona u Srbiju, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

On je rekao da svaka kompanija koja ima dobru perspektivu doprinosi rastu domaćeg standarda, a da je kompanija "Planinka" sa svojim prepoznatljivim brendom "prolom voda" poznata ne samo u Srbiji već širom našeg regiona.

Momirović je podvukao da ova kompanija izvozi 30 odsto svojih proizvoda, čime pozitivno doprinosi našem trgovinskom bilansu, da zapošljava više od 520 ljudi, a 36 miliona evra, koliko je u prethodnom periodu investirala na teritoriji Kuršumlije i Toplice je izuzetno važno za našu zemlju.

 "Mi smo vlada koja je okrenuta privatnom sektoru i podršci privatnom sektoru i uvek ćemo stajati iza ovakvih kompanija“, naglasio je Momirović.

Fabriku su s ministrom Momirovićem obišli predsednik Odbora direktora Planinke Radovan Raičević i predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić. Pre obilaska fabrike ministar je održao sastanak sa predstavnicima Opštine Kuršumlija s kojima je razgovarao o svim aktuelnim temama.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis