Privreda

Momirović: Trgovina stvara desetinu bruto društvenog proizvoda, poseban akcenat na pravima potrošača

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2022

-

14:26

Momirović: Trgovina stvara desetinu bruto društvenog proizvoda, poseban akcenat na pravima potrošača
Momirović: Trgovina stvara desetinu bruto društvenog proizvoda, poseban akcenat na pravima potrošača - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Sektor trgovine stvara 10 odsto Bruto-društvenog proizvoda, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i istakao da je u centru stvaranja takvih društvenih vrednosti potrošač, zbog čega će resorno ministarstvo pružiti dodatnu podršku organizacijama koje se bave njihovom zaštitom i pravima. On je to rekao nakon sastanka u Vladi Srbije sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača iz cele Srbije.

"Potrošač nije apstraktan pojam, to su naši građani i zato ćemo u narednom periodu, kao Vlada Srbije, zajedno sa partnerima odnosno organizacijama potrošača, poseban akcenat staviti na aktivnosti čiji je cilj unapređenje zaštite prava i interesa potrošača", rekao je Momirović.

On je podsetio da je Zakon o zaštiti potrošača usvojen pre godinu dana i da već imamo konkretne rezultate koji popravljaju status potrošača. Naveo je da se sa organizacijama za zaštitu prava potrošača prate efekti, kako bi se stvari koje je neophodno ispraviti u narednom periodu ispravile.

"Nema sumnje da novi instituti kao što su vansudska zaštita, kao i prekršajni nalozi već daju rezultate", rekao je ministar Momirović.

Dodao je da će se nastaviti sa podržavanjem građana kroz zaštitu njihovih prava kao potrošača. Sastanku je, između ostalih, prisustvovalo i predstavnik Organizacije potrošača Kragujevca Zoran Nikolić koji je istakao da su ključne funkcija udruženja potrošača informisanje, podizanje svesti i edukacija potrošača kako bi ovaj segment bio efikasniji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis