Privreda

Završeno pet infrastrukturnih projekata u Paraćinu: "Postavljamo čvrst temelj za privlačenje investicija"

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2023

-

12:57

Završeno pet infrastrukturnih projekata u Paraćinu: "Postavljamo čvrst temelj za privlačenje investicija"
Završeno pet infrastrukturnih projekata u Paraćinu: "Postavljamo čvrst temelj za privlačenje investicija" - Copyright Tanjug/Opština Paraćin/ Dragan Milošević

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović, zajedno sa rukovodstvom Paraćina, obišao je infrastrukturne objekte u industrijskoj zoni Zmič, koja predstavlja veliki potencijal za razvoj ovog kraja i tom prilikom ukazao da je u Paraćinu završena realizacija pet infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 91.998.369 dinara.

On je dodao da je omogućeno snabdevanje električnom energijom za potrebe novih investitora i izgradnje poslovnih objekata,kao i da je rekonstruisana Kajmakčalanska ulica, koja je jedina veza sa državnim putem i auto-putem E75.

"Obišli smo industrijsku zonu Zmič gde smo zajedno sa lokalnom samoupravom rekonstruisali Kajmakčalansku ulicu dužine 436 metara, trotoare površine 2.050 metara kvadratnih, a instaliran je i srednjenaponski strujni vod dužine 5,2 kilometara koji omogućava dalje ulaganje u industrijsku zonu, izgradnju trafostanice“, istakao je državni sekretar Mitrović.

Tanjug/Opština Paraćin/ Dragan Milošević

 

Na sastanku sa zamenikom predsednika opštine Paraćin Milanom Simićem, načelnicom Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Sanjom Popović i članom Opštinskog veća Sašom Ružićem, državni sekretar je razgovarao o mogućnostima saradnje u narednom periodu.

"Ove godine opština Paraćin neće da konkuriše u izgradnji. Na osnovu naših preliminarnih dogovora biće pripremljena projektno – tehnička dokumentacija za kapitalnije stvari u industrijskoj zoni, kao i u još jednoj radnoj zoni koja se priprema za dalji investicioni period. Postavljamo čvrst temelj za privlačenje investicija", podvukao je državni sekretar.

Tanjug/Opština Paraćin/ Dragan Milošević

 

Zamenik predsednika opštine Paraćin zahvalio je državnom sekretaru Mitroviću na ovoj važnoj poseti i poručio da će saradnja biti intenzivnija u narednom periodu.

U opštini Paraćin završena je realizacija pet infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 91.998.369 dinara, od čega je učešće Ministarstva privrede 46.833.234 dinara, dok ostatak predstavlja učešće opštine, navedeno je u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis