Privreda

Predsednik Sindikalne organizacije "Zastava oružje": Fabrika ne može da održi proizvodnju, radimo u skoro hladnim halama

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2023

-

15:31

Predsednik Sindikalne organizacije "Zastava oružje": Fabrika ne može da održi proizvodnju, radimo u skoro hladnim halama
Predsednik Sindikalne organizacije "Zastava oružje": Fabrika ne može da održi proizvodnju, radimo u skoro hladnim halama - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Sindikalne organizacije "Zastava oružje" Dragan Ilić izjavio je danas da ta fabrika ne može da održi proizvodnju jer nema osnovnih resursa, materijala, kao i da radnici rade u skoro hladnim halama i teškim uslovima za rad.

Ilić je u saopštenju naveo da se Vlada Srbije ne oglašava povodom teške poslovne krize u fabrici Zastava oružje AD već 30 dana, dodajući da isto toliko fabrika nema generalnog direktora, te da ne funkcioniše izvršni odbor.

"Niko ne postavlja pitanje odgovornosti zašto je Nadzorni odbor svakih nekoliko meseci menjao izvršne direktore, zašto su skrajnuti ili obezvređeni mnogi tehnički kadrovi, zašto su oterani naši inženjeri iz Razvoja. Nema odgovora na pitanje zašto su nam na najznačajnije pozicije u fabrici postavljani kadrovi koji nemaju veze sa ovom vrstom delatnosti kojom se fabrika bavi", naveo je Ilić.

On je ocenio da takvo upravljanje fabrika ne može da preživi, pa u tome, kako kaže, treba tražiti i odgovore zašto su samo od 2017. godine nastali ogromni gubici, zašto nije nadziran rad izvršnih direktora i zašto se Nadzorni odbor nije bavio poslovanjem fabrike, što mu je bila i zakonska obaveza.

Kaže da radnici postavljaju takva pitanja i traže odgovore zašto je dovedena u pitanje današnja isplata zarada zaposlenima.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis