Privreda

Otvoren rekonstruisani hotel "Planinka" u Kuršumlijskoj banji, Vučić: Domaći privrednici mogu da računaju na pomoć

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews Srbija

09/02/2023

-

12:50

Otvoren rekonstruisani hotel "Planinka" u Kuršumlijskoj banji, Vučić: Domaći privrednici mogu da računaju na pomoć
Otvoren rekonstruisani hotel "Planinka" u Kuršumlijskoj banji, Vučić: Domaći privrednici mogu da računaju na pomoć - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Hotel "Planinka" u Kuršumlijskoj banji je danas otvoren posle rekonstrukcije u koju je uloženo 15 miliona evra. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je država pomogla obnovu Kuršumlijske banje i da se i tu moglo videti da nije tačno da država pomaže samo strane investitore.

Vučić je dodao da Kuršumlijska banja ima vodu sa temperaturom većom od 60 stepeni i podsetio i da je 2006. godine ovaj kompleks izgledao kao da je bombardovan, da je bio u ruševinama, a da je na tom mestu sada velelepni hotel u kojem je posao dobilo 700 ljudi.

"Pomogli smo ovde i u većem procentu nego što pomažemo strance", istakao je Vučić i poručio da će domaći privrednici uvek moći da računaju na pomoć države.

Prema rečima predsednik odbora direktora Akcionarskog društva "Planinka" Radovana Raičevića, urađena je potpuna rekonstrukcija hotela "Planinka" i objekat je sada kao nov.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Raičević je rekao da su pre tri godine, sa PIO fondom i Direkcijom za imovinu Srbije, sklopili ugovor o kupovini Kuršumlijske banje, nije radila više od 15 godina.

"Banja je bila potpuno ruinirana, prostor okolo i sam objekat tako da je sada, nakon radova koji su trajali tri godine, praktično sve novo - grejanje, struja, kanalizacija i drugo", rekao je Raičević.

Naveo je da je dodat još jedan sprat pošto su krovovi bili ravni,  što nije bilo primereno prostoru, te da objekat sada ima i druge sadržaje - nove bazene, sale za sastanke...

"Urađena je potpuna rekonstrukcija i objekat je sada kao nov. Srećna okolnost je da je objekat iz 80-ih godina, a gradila ga je isto Planinka, izuzetno savremeno za to vreme. Država nam je pomogla sa subvencijama od 20 odsto, Planinka je dala oko 12,5 miliona evra, a pomoć države je bila 2,5 miliona evra. Inače, već smo zaposlili 100 radnika, a planiramo u sezoni i više", rekao je Raičević i dodao da spremni čekaju nove goste.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Na otvaranje hotela došli su ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, ministarka zdravlja Danica Grujičić, direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije, Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis