Briselske vesti

Evropska unija uvela novi paket sankcija Rusiji: Embargo na uvoz votke, ulja i drvene građe

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2022

-

07:15

Evropska unija uvela novi paket sankcija Rusiji: Embargo na uvoz votke, ulja i drvene građe
Evropska unija uvela novi paket sankcija Rusiji: Embargo na uvoz votke, ulja i drvene građe - Copyright Tanjug/Yves Herman, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Svih 27 članica Evropske unije su večeras odobrile nove sankcije protiv Rusije koje uključuju embargo na uvoz ruskog uglja, drvene građe i votke.

Sankcije obuhvataju i zamrzavanje sredstava nekoliko ruskih banaka, produženje zabrane izvoza oružja i druge vrste izvoza u vrednosti od oko deset milijardi evra, prenose agencije.

Evropska komisija je nove sankcije predložila u utorak nakon događaja u kijevskom predgrađu Buča. Danas su sve članice odobrile taj predlog na sastanku ambasadora, a stupiće na snagu sutra nakon izlaska u Službenom glasniku.

"Paket sankcija je značajan i proširuje postojeće kaznene mere protiv Rusije na nove sektore i oligarhe", navodi se u saopštenju francuskog predsedništva EU.

Visoki zvaničnici EU su rekli i da bi, u slučaju da Rusija nastavi s napadom na Ukrajinu, mogla uslediti i potpuna zabrana uvoza svih fosilnih goriva iz Rusije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa