Region

Vlasnici diskoteka u Budvi protestovali zbog privremenog zatvaranja noćnih klubova

Komentari

Autor: Vijesti

23/07/2021

-

18:38

Vlasnici diskoteka u Budvi protestovali zbog privremenog zatvaranja noćnih klubova
Vlasnici diskoteka u Budvi protestovali zbog privremenog zatvaranja noćnih klubova - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnici i zaposleni u diskotekama i noćnim klubovima u Budvi na 20 minuta blokirali su kružni tok na ulazu u grad nezadovoljni merama koje je Ministarstvo zdravlja donelo u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Oni su i za subotu najavili protest.

Nekoliko desetina zaposlenih blokiralo je kružni tok, zbog čega su se stvorile duge kolone na ulazu u grad, prenose Vijesti.

Vlasnici diskoteka i noćnih klubova pozvali su nadležne državne institucije, pre svega Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje da promene odluku, jer nova mera, kako tvrde, neće pomoći stabilizaciju epidemiološke situacije.

Navode da su oni diskriminisani jer godinu i po nisu radili, te da su se sve mere donosile na uštrb njihovog poslovanja.

Najavili su da će sa protestima nastaviti svakog dana dok se ne ukinu mere.

Podsetimo, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić jutros je kazao da se od sutra do 2. avgusta privremeno zabranjuje rad diskoteka, noćnih klubova na otvorenom i u zatvorenom.

Ukoliko epidemiološka situacija tada bude povoljnija, rekao je, navedeni objekti počinju sa radom, za one koji su vakcinisani u celosti ili su dobili prvu dozu, kao i za one koji poseduju negativan PCR test ili dokaz da su preboleli COVID 19, a da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa