Region

Ðukanović smatra da pre potpisivanja treba objaviti Temeljni ugovor sa SPC

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2021

-

12:51

Ðukanović smatra da pre potpisivanja treba objaviti Temeljni ugovor sa SPC
Ðukanović smatra da pre potpisivanja treba objaviti Temeljni ugovor sa SPC - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Milo Ðukanović ponovio je danas da očekuje da Temeljni ugovor između SPC i države Crne Gore treba da bude predočen javnosti pre potpisivanja i veruje da izvršna vlast neće potpisati nešto što bi ugrozilo ustavni sistem i državni interes Crne Gore.

Ðukanović je na konferenciji za novinare na Cetinju rekao da misli da je dobro da se institucionalizuje odnos države Crne Gore sa verskim zajednicama.

Rekao je da je prethodna vlada mnogo radila na tom pitanju, kao i da je uslov za SPC bio da se najpre registruje u Crnoj Gori kao pravni subjekt.

To je, dodao je, odbijeno u veri i nadi da će se vlast promeniti na parlamentarnim izborima prošle godine, što se i dogodilo.

"Čuli ste da je predlog Temeljnog ugovora promenjen i da su dve odredbe u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore. Smatram da je državno odgovorna politika da ugovor pre potpisivanja bude objavljen i verujem u realnu i logičnu nadu da vlada neće pristati na potpisivanje bio kakvog ugovora koji bi urušavao ustavni sistem i državni i nacionalni interes Crne Gore", rekao je Ðukanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa