Region

Orban nakon sastanka s Dodikom: Odnosi Mađarske i Republike Srpske su odlični

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2023

-

16:55

Orban nakon sastanka s Dodikom: Odnosi Mađarske i Republike Srpske su odlični
Instagram.com/orbanviktor - Copyright Instagram.com/orbanviktor

veličina teksta

Aa Aa

Odnosi Mađarske i Republike Srpske su odlični i obe strane čine sve da ojačaju saradnju, istakao je danas mađarski premijer Viktor Orban.

"Mađarska se snažno protivi upotrebi sankcija u slučaju BiH i Srba u BiH koje zbog svoje kontraproduktivne prirode mogu dovesti do eskalacije tenzija", saopštila je pres služba mađarskog premijera nakon njegovog sastanka sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom.

Orban je na sastanku jasno stavio do znanja da je očuvanje stabilnosti zapadnog Balkana izuzetno važno za bezbednost Mađarske i EU, rekao je agenciji MTI portparol mađarskog premijera Bertalan Havaši.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi Mađarske i Republike Srpske odlični i da se čini sve da se saradnja ojača, što se ogleda i u zajedničkim započetim projektima.

"Razgovarano je o tome da mađarske kompanije imaju značajan investicioni i komercijalni potencijal u finansijskom sektoru, energetici i telekomunikacijama koji nameravaju da iskoriste u BiH", rekao je Havaši.

Prema njegovim rečima, mađarski premijer je izrazio nadu da će BiH u narednom periodu napredovati u procesu evropskih integracija.

"Cilj je da tokom mađarskog predsedavanja EU u drugoj polovini 2024. godine integracija regiona zapadnog Balkana dobije posebnu pažnju u EU", naveo je Havaši.

Komentari (0)

Evropa