Region

Mađarski general-major Laslo Stic od januara preuzima komandu misije Altea u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2023

-

10:07

Mađarski general-major Laslo Stic od januara preuzima komandu misije Altea u BiH
Mađarski general-major Laslo Stic od januara preuzima komandu misije Altea u BiH - Copyright Ministarstvo odbrane Mađarske

veličina teksta

Aa Aa

Mađarski general-major Laslo Stic preuzeće u januaru 2024. godine komandu misije Altea u BiH, saopštio je mađarski ministar odbrane Kristof Salaj Bobrovnički.

On je istakao da Mađarska pokazuje privrženost regionalnoj stabilnosti slanjem pojačanja za misiju EUFOR Altea.

"Mađarske odbrambene snage pojačavaju svoju posvećenost - 2024. godine misiji Altea će se pridružiti dodatne snage. Iskustvo general-majora Stica u razvoju snaga čini ga snažnim vođom za ovu misiju", saopštio je Bobrovnički na društvenim mrežama.

On je naveo da je "očuvanje stabilnosti regiona zapadnog Balkana prioritet za mađarsku Vladu, jer tamošnje zemlje igraju ključnu ulogu u zaustavljanju talasa ilegalnih migranata", prenosi agencija MTI.

"Oružane snage Mađarske će dati doprinos misiji Altea u helikopterskom transportu, vazdušnoj evakuaciji i sposobnostima medicinske podrške, poslaće deminersku ekipu, pse za otkrivanje eksploziva i jedinicu vojne policije", naveo je Bobrovnički.

Stic trenutno služi kao komandant Komande za modernizaciju i transformaciju oružanih snaga. Služio je u misijama na zapadnom Balkanu i u Vrhovnom štabu savezničkih snaga u Evropi, prenela je Srna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa