Region

Plenković najavio istragu o količini plastičnog otpada u Osijeku

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2023

-

18:41

Plenković najavio istragu o količini plastičnog otpada u Osijeku
Tanjug/HINA/Igor Vučković - Copyright Tanjug/HINA/Igor Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je na današnjoj sednici Vlade da će biti sprovedena istraga kako je došlo da je toliko plastičnog otpada bilo u krugu osiječke fabrike, gde je noćas izbio požar.

On je na otvorenom delu sednice Vlade rekao da je reč o nezapamćenom požaru na otpadu i zahvalio svim vatrogascima i svim ostalim službama koji nastoje da vatru ugase.

Prinskrin/Youtube/Ključ Trinaest

 

"Videli smo veliki dim i važno je da građani prate informacije nadležnih službi, DHMZ-a i HZJZ-a. Biće sprovedena istraga kako je došlo da je toliko plastičnog otpada bilo u krugu same fabrike", rekao je Plenković.

Zahvalio je ministrima i ostalima koji su bili na primopredaji borbenih aviona Rafali u Francuskoj i dodao da je to deo programa nabavke za Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo.

"Ovim načinom smo poslali i poruku da verujemo u evropsku, odnosno francusku tehnologiju. Mi se kao država s ovim u potpunosti strateški pozicioniramo”, rekao je Plenković.

Sednica Vlade održala se u sredu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Na današnjoj sednici vlade je više tema među kojima je i davanje saglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog budžeta Hrvatske u periodu od 2024. do 2026. za opremanje Hrvatske vojske helikopterima UH-60M Black Hawk.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa