Region

Gradonačelnik Pule: Nećemo zabraniti alkohol i toplese na plažama

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2023

-

17:36

Gradonačelnik Pule: Nećemo zabraniti alkohol i toplese na plažama
Pula - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Pule  Filip Zoričić poručio je danas da grad neće zabraniti toplese i alkohol na plažama.

Zoričić je to poručio reagujući na naslove u medijima i, kako navode, pogrešne zaključke na osnovu političke platforme "Možemo Pula" i istakao da neće zabraniti toples ni alkohol na plažama.

U javnost je dospeo predlog odluke za javnu raspravu, kakvu imaju mnogi gradovi u Hrvatskoj, u kojoj se govori o tome da se ne stvara nered na plažama, ne razbijaju boce i da se svi ugodno i sigurno osećaju na javnim gradskim plažama.

Trenutno je u Odluci o komunalnom redu zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na svim javnim površinama, što uključuje i plaže, ta je odluka usvojena jednoglasno na Gradskom veću još 16. novembra 2021., a za nju su glasali i zastupnici Možemo. 

"U istoj odluci, za koju je glasalo očito podvojeno Možemo, propisano je postavljanje kamera koje će biti usmerene na delove gde je postavljena urbana oprema veće vrednosti", navode iz Grada.

Zoričić je, kako prenosi Hina, pritom ponovno optužio pulski Možemo za destrukciju, rekavši da mu je žao što, zbog njihovih laži, Pula puni medijske naslovnice.

"Nažalost, ovo je još jedna u nizu propagandi kojom žele difamirati sve što radimo", kaže Zoričić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa