Region

Abazović o popisu stanovništva u Crnoj Gori: "To je pitanje za mandatara Milojka Spajića"

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2023

-

15:20

Abazović o popisu stanovništva u Crnoj Gori: "To je pitanje za mandatara Milojka Spajića"
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da će njegov GP Ura u trenutku kada bude izabrana nova izvršna vlast i parlamentarna većina biti opozicija i da ne vidi zašto bi nekoga podržali.

"Ti koji stvaraju većinu i glasaju", rekao je Abazović novinarima u odgovoru na pitanje da li će podržati lidera NSD Andriju Mandića za predsednika Skupštine Crne Gore.

Na pitanje da li će popis stanvništva biti održan ili ne, Abazović, čija Vlada je donela Uredbu o sprovođenju potpisa, kaže da je to pitanje za mandatara Milojka Spajića. Za Spajića je, dodao je, i pitanje zašto se ne izjašnjava o tom pitanju.

"Ova Vlada je sa svim velikim pitanjima koja je imala u agendi završila. Popis možemo da sprovedemo, kao i svako teško pitanje koje smo sproveli u delo... Ako se izaberu u četvrtak - bujrum, u petak mogu da donesu odluku o popisu, ako to bude u ponedeljak, mogu doneti odluku u utorak". rekao je Abazović.

Na pitanje da li Crna Gora podržava Izrael u sukobu sa Hamasom i da je juče, na protestu u Podgorici, upućen poziv nadležnima da se osudi, kako su rekli demonstranti, genocid u Gazi, Abazović je rekao da Vlada vodi "principijelnu i poštenu politiku" koja promoviše poštovanje ljudskih prava i sloboda svuda u svetu.

"Vlada je donela odluku da podrži civile u Palestini, uplati humanitarnu pomoć i mislim da će tokom ove nedelje to biti realizovano. Suma neće biti prevelika, ali to je pokazatelj da ne ulazimo u arbitriranje u vezi sa velikim političkim situacijama, posebno ratnim, ali smo spremni da svima izađemo u susret", rekao je Abazović i dodao:

"Vlada ne može da podrži terorističke napade od bilo koga i ubijanje nevinih ljudi. Znate kako je počeo ovaj konflikt. Mi vodimo principijelnu politiku i tako ćemo nastaviti da se ponašamo. Najvažnija nam je bezbednost naših građana, ima ih još u Izraelu".

Dodao je da ljudi mogu da se okupe da podrže jednu ili stranu, da li je to produktivno ili ne, to je druga strana priče. Na pitanje da li će odgovoriti na protestnu notu Hrvatske oko kampanje portala IN4S u vezi sa popisom, Abazović je rekao da je Crna Gora suverena država koja sama donosi svoje odluke.

"Nema potrebe da bilo ko iz regiona i sveta tretira posebno pitanja koja su unutrašnjeg karaktera Crne Gore. Jesu li bilbordi Vlada? Ako jesu, mogu se obratiti Vladi Crne Gore", naveo je Abazović, preneli su podgoričke Vijesti.

Komentari (0)

Evropa