Region

Vozač autobusa se branio ćutanjem, preti mu 15 godina zatvora zbog nesreće kod Slavonskog Broda

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2021

-

12:39

Vozač autobusa se branio ćutanjem, preti mu 15 godina zatvora zbog nesreće kod Slavonskog Broda
Teška nesreća kod Slavonskog Broda - Copyright Tanjug AP/Luka Safundzic, SBonline

veličina teksta

Aa Aa

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedelju poginulo 10 putnika, a više od 40 povređeno, danas se branio ćutanjem tokom ispitivanja u Županijskom državnom tužilastvu u Slavonskom Brodu.

"Ispitao sam prijavljenika koji se brani ćutanjom. Nakon ovoga biće doneto rešenje o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnog dela. Nakon svega biće predložen istražni zatvor o kojem će se odlučivati sutra u 9 sati na ročištu", rekao je predstavnik tužilaštva Franjo Kopunić.

On je potvrdio da je vozaču dodeljen advokat po službenoj dužnosti, prenosi Hina.

Vozac je nakon ispitivanja vraćen u pritvor. Prema podnetoj krivičnoj prijavi vozaču autobusa preti kazna zatvora od šest meseci do 15 godina.

Hrvatska policija je saopštila da je za osam poginulih osoba utvrđen identitet, dok se za dvoje poginulih nastavlja postupak utvrđivanja identiteta.

U saopštenju policije se navodi i da je vozač, osumnjičeni 52-godišnji državljanin Kosova, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno delo izazivanja saobraćajne nesreće, predat pritvorskom nadzorniku, a potom će biti predat i državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu na dalje postupanje, prenosi Index.hr.

Policija je do sada utvrdila da se 52-godišnji državljanin Kosova, koji je upravljao autobusom kosovskih nacionalnih registarskih tablica, nije kretao sredinom obeležene saobraćajne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu.

U ovoj saobraćajno nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške telesne povrede, dok je 30 osoba zadobilo lakše povrede.

Povređeni su prevezeni u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje lekarske pomoći, gde su zadržani na daljem lečenju.

Preporuka za vas

Kako je došlo do udesa autobusa kosovskog prevoznika u kome je poginulo 10 ljudi: Policija objavila izveštaj, "vozač priznao da je zaspao"

Komentari (0)

Evropa