Region

Mitropolit Joanikije čestitao Mandiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore

Komentari

Autor: FoNet

01/11/2023

-

11:59

Mitropolit Joanikije čestitao Mandiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore
Mitropolit Joanikije čestitao Mandiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore - Copyright Tanjug/RADIO SVETIGORA

veličina teksta

Aa Aa

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije čestitao je lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore u uverenju da će koristeći bogato političko iskustvo i mudrost, dati vidljiv doprinos vladavini prava u državi.

"Srdačno Vam čestitamo izbor za Predsednika Skupštine Crne Gore. Uvereni smo da ćete, koristeći Vaše bogato političko iskustvo i mudrost, dati vidljiv doprinos vladavini prava u našoj Otadžbini kako bi svi njeni ljudi i različiti društveni i politički subjekti živeli u međusobnom miru i uzajamnom poštovanju, trudeći se složno i iskreno i za svoje i za opšte dobro", navodi se u čestitki mitropolita Joanikija. Želimo Vam, naveo je mitropolit Joanikije, puni uspeh na toj uzvišenoj i veoma odgovornoj dužnosti", saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Podsetimo, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izabran je pre dva dana za predsednika Skupštine Crne Gore. Na tajnom glasanju, za izbor Mandića glasalo je 49 poslanika, a nije bilo glasova protiv, pišu Vijesti.

Glasanju nisu prisustvovali poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca (DUA) i Građanskog pokreta (GP) URA.

Mandić je položio zakletvu: "Zaklinjem se da ću dužnost obavljati po Ustavu i zakonu čestito odgovorno i savesno."

Mandić je, nakon rasprave na sednici Skupštine rekao da je njegova misija da pomiri Crnu Goru.

"Ovo je najduža rasprava o kandidatu za predsednika Skupštine i ovoliko uvreda ne sećam se da je u ovom parlamentu sasuto prema bilo kojem pojedincu, a ne poslaniku koji ima najviše iskustva", rekao je Mandić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa