Region

Požar na sarajevskoj pijaci "Kvadrant": Na teren izašlo 50 vatrogasaca sa 17 vozila

Komentari

Autor: Fonet

05/11/2023

-

17:20

Požar na sarajevskoj pijaci "Kvadrant": Na teren izašlo 50 vatrogasaca sa 17 vozila
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Požar koji je danas posle podne izbio na otvorenoj pijaci "Kvadrant" u sarajevskom naselju Otoka stavljen je pod kontrolu, saopšteno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, čiji se pripadnici i dalje nalaze na prostoru pijace.

U gašenju požara učestvovalo je oko 50 vatrogasaca sa 17 vozila, a prema prvim informacijama u požaru niko nije povređen.

U međuvremenu, u glavnom gradu BiH pala je i kiša, što je značajno olakšalo posao vatrogascima koji su prethodno imali veliki problem pri gašenju vatre, prvenstveno zbog snažnog vetra, preneo je Klix.ba.

Osim vatrogasaca, u gašenju požara pomogli su i okupljeni građani, kao i zaposleni koji su se u tom trenutku nalazili na pijaci.

Direktor preduzeća Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović rekao je za Klix.ba da je požar zahvatio čitavu površinu otvorene pijace "Kvadrant" i da je posle saniranja požara najbitnije pomoći ljudima kojima je prodaja na pijaci bila jedini izvor prihoda.

On je naveo da je o uzroku požara prerano govoriti i da će te informacije biti poznate posle uviđaja, dodavši da je požar krenuo od dela gde se prodaju plinske boce, ali da se trenutno ne može sa sigurnošću reći da je plinska boca izazvala požar.

Prema njegovim rečima, parcela na kojoj se nalazi pijaca godinama je predmet sudskog spora sa privatnim licem, te se traži iseljenje preduzeća Tržnice-pijaca.

Na pijaci je ukupno bilo 185 boksova sa 55 korisnika. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa