Region

Predsednik Crne Gore: Dati Vladi 100 dana da vidimo kako će se pokazati

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2023

-

12:27

Predsednik Crne Gore: Dati Vladi 100 dana da vidimo kako će se pokazati
Predsednik Crne Gore: Dati Vladi 100 dana da vidimo kako će se pokazati - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da novu vladu nije bilo lako formirati, zbog mnoštva zahteva političkih subjekata, ali da je premijer Milojko Spajić, kako kaže, mogao to mudrije da ispregovara.

"U svakom slučaju, nije dobro imati vladu sa pet potpredsedničkih mesta”, rekao je Milatović gostujući na podgoričkoj Adria tv.

Vladi, kazao je, treba dati nekih 100 dana da vidimo kako će se pokazati. Za premijer Spajića kaže da je dobronameran čovek, koji mnogo toga ima da ponudi Crnoj Gori. Imaju dobru komunikaciju, mada se ne slažu uvek oko nekih pitanja.

Naveo je da je njegovim izborom za šefa crnogorske države spoljna politika Crne Gore ojačana, te da ima veliku želju da unapredi imidž zemlje koji je, kako kaže, bio uzdrman zbog afera i zbog sporosti u reformama.

"Radim na unapređenju naše pozicije, ubrzanju našeg evropskog puta, dobrosusedskih odnosa”, naveo je Milatović. Nada se i da će nova vlada pomoći da se u potpunosti normalizuju odnosi Crne Gore sa Srbijom.

“Zato što je to normalno, prirodno i građani to od nas očekuju”, naveo je šef crnogorske države.

U politiku je, dodaje, ušao, da bi Crnu Goru uveo u Evropsku uniju i misli da će u tome uspeti.

"Naravno, ja to ne mogu sam da uradim, potrebna mi je pomoć i mislim da ću je imati i od Skupštine i od Vlade”, kazao je Milatović

Očekuje da bi 2028. Crna Gora mogla postati članica Unije.

“To je ambiciozan cilj, koji je i realan”, dodao je Milatović, ističući da je to najveći zajednički imenilac najvećeg broja građana Crne Gore.

Komentari (0)

Evropa